Städ tips

okt 1, 2019Blogg0 Kommentarer

Att städa hör inte till mångas favoritsysslor, men som tur har vi en hel del fiffiga städtips som underlättar hemstädningen och ger dig ett strålande rent hem. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss utav dessa tips!

STÄDTIPS I KÖK

Köket är idag den plats där många familjer spenderar mest tid, både med varandra men också vid middagsbjudningar. Det blir således lätt smutsigt samtidigt vi vill göra allt för att behålla det så rent och finns som möjligt – hela tiden. Men hur lyckas man egentligen med detta? Genom nedanstående tips såklart:

Lämna inte kvar disk – För att behålla ett rent kök bör du aldrig lämna kvar disk i vasken, utan istället ta hand om den direkt. Om du handdiskar bör du börja med det som är minst smutsigt och sedan avsluta med kastruller och liknande som oftast är skitigast. På så sätt sparar du även på diskmedel och miljön!

Få en skinande ren diskbänk – Många upplever att diskbänken får en smutsig hinna som bidrar till att den upplevs som smutsig. Man försöker febrilt att få bort detta med en trasa och diskmedel, utan resultat. För att få en skinande ren diskbänk bör du istället placera en skvätt vinäger och ett par droppar diskmedel på bänken, för att sedan torka av den med en trasa.

Bli kvitt mögel & smuts i fogar – Kakel i kök är väldigt vackert och omåttligt populärt. Det är dock inte ovanligt att både mögel och smuts fastnar i kakelfogarna, vilket bidrar till en ”smutsig” känsla. För att bli kvitt detta kan du placera ättiksyra mellan fogarna och låta det verka ett par minuter. Ta därefter en borste och gnugga.

Få en skinande ren spis – Likt diskbänken kan spisen lätt bli smutsig efter många års användning. För att få en skinande ren spis kan du med fördel hälla en på en skvätt galltvål som du sedan gnuggar in med trasa eller borste. Låt därefter galltvålen verka i 5–10 minuten innan du torkar av den med en lätt fuktig trasa.

Bli kvitt dålig lukt i kylskåpet – Ett illaluktande kylskåp är ingenting som är särskilt trevligt. För att bli kvitt den dåliga lukten, kan du med fördel rengöra kylskåpet med ättiksyra, vilket tar bort även de allra tuffaste odörerna såsom mögel. Vid behov kan du även placera en citronhalva i skåpet över natten.

När du flyttar är det många saker du måste tänka på-till exempel att någon annan kommer att flytta in efter dig. Därför är det viktigt att du lämnar din bostad i snyggt skick. Anlita oss idag så gör vi detta åt dig

Gallery photo

Ta Hjälp Av Oss

Om du däremot känner att varken tiden eller kraften inte räcker till för att städa hemma, kan du med fördel ta hjälp av oss på Global Städ Service AB, vilket gör att du garanteras ett perfekt resultat och ett rent hem.

När du anlitar oss har du dessutom möjligheten att utnyttja RUT-avdraget, vilket innebär att du kan dra av hela 50% av arbetskostnaden. Om man jämför den tid och energi det tar att utföra hemstädningen/flyttstädningen, kontra priset för att anlita en professionell firma, så lönar det sig många gånger att ta hjälp.

Om du behöver hjälp med städningen, har några ytterligare frågor eller önskar en kostnadsfri offert, tveka inte på att kontakta vår trevliga och kunniga personal. Du når oss enkelt på 070 428 57 19/076 586 06 44 varmt välkommen!


Omdömen

Global Städservice

Vad våra kunder säger

Per-Åge 2020-12-02

Servicefinder
Bäst pris av de som lämnade offert. Städningen såg okej ut, dock hade de som flyttade in en del anmärkningar som åtgärdades.

Josefin Palm 2021-02-15

Servicefinder
Trevligt bemötande, snabba svar, bra pris och snyggt utförd städning.

Pelle Hallman 2021-03-26

Servicefinder
Trevligt bemötande, bra pris, bra uppföljning. Man fick känslan av att "jag var viktig för dom". Rekommenderar gärna Globalstäd.

Ewa wendt 2021-04-06

Servicefinder
Jättefint städat et det brast lite i var att jag fick betala extra trots att jag hade skrivit ballong och förråd i beskrivningen. Städningen toppen

Ulf Blazek

Eniro
Använde detta företag för flyttstädning. Fungerade alldeles utmärkt, på tid, bra städat och blev nöjd med både pris och kvalitet!