Flyttstädning Checklista

jun 20, 2020Blogg0 Kommentarer

Globla städ’s checklista gällande flyttstädning

Du ingår oftast ett avtal där flyttstädning ska utföras. Det är vanligt att de som tillträder den nya bostaden efter dig inte blir nöjda med slutresultatet. Oftast beror det på slarv och dålig planering. Städning bör utföras 2-5 dagar innan nycklarna till bostaden skall lämnas över. Detta eftersom städfirmorna oftast har 10 dagars garanti på städningen.

Som köpare av en bostad är det viktigt att göra rätt om man kommer till en bostad som är slarvigt städad. Man bör inte själv slutföra en städning och sedan kräva ersättning för detta. Bevisen är då bortstädade och köparen kan då oftast glömma sin ersättning.

The resources managed in logistics can include physical items such as food, materials, animals, equipment, and liquids; as well as intangible items, such as time and information. The logistics of physical items usually involves the integration of information flow, materials handling, production, packaging, inventory, transportation, warehousing.

Checklista för flyttstädning

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old.

N

Alla rum

N

Badrum och toalett

N

Kök

N

Fönster

Badrum

Denna del av flyttstädningen är väldigt tidskrävande och därför bra att börja med.
Här finns mycket kalk i ett badrum. Det krävs ofta mycket arbete med puts av fogar, klinker och kakel. Ett tips är att köpa bra borstar och rengöringsmedel som är avkalkande. Några viktiga delar att tänka på i badrummet är:
Handfat – Rengör på, under och ovanför. Plocka isär vattenlåset som sitter ihop med avloppsrören och rengör detta. Detta är en viktig del att göra för att slippa stopp i avloppet. Putsa speglar och glasdörrar till dusch. Använd fönsterputs och skrapa för bästa resultat. Badrumsskåp ska tömmas och tvättas rent inuti. Kolla också att eventuella lampor inte är trasiga.

Badkar och dusch kräver ofta mycket puts och rengöring. Se till att lyfta bort eventuella sidor på badkaret och rengör under. Se även till att rengöra sidorna och glöm inte golvbrunnen. Golvbrunnen är en klassisk del som många glömmer bort att rengöra. Toaletten ska noga rengöras runt om och inuti. Plocka även isär toalettsitsen och rengör.

Kök

Ett rum som ska rengöras från golv till tak med tanke på allt mat-os som ofta fastnar på väggar, skåp och tak i köket. Städa alltid uppifrån och ner i ett kök. Du får mycket damm och smuts från skåpen. Töm och dammsug rent i skåpen. Tvätta sedan rent ovanpå, inuti och på utsidan. Spraya ugnsrengöring i både micro och ugn och tillhörande galler och plåtar. Här kan man få vänta i ca 12 timmar för medlet att verka. Det finns också ugnar som har rengöringsprogram. Drag även ut ugnen och rengör bakom. Kyl och frys ska avfrostas och rengöras. Här kan du räkna med ca 1-2 timmars arbete ifall du har en smutsig kyl och frys. Drag även fram kylen och rengör bakom. Köksfläkt och dess filter ska rengöras. Ett tips är att lägga de flottiga filtren i hett vatten ihop med diskmedel i ett par timmar. Du ska också rengöra eventuella ventiler till fläkten och dess rör. Plocka bort socklar och dammsug och tvätta golvet under köket.

Sovrum och vardagsrum

Här kommer vi till de generella sakerna som ska rengöras och städas i varje rum. Alla rutor ska putsas både inuti, utanför och på insidan. Fönsterbrädor ska torkas av och element ska rengöras runt om. Fäll ner eventuella gardiner och persienner och tvätta av dessa. Alla ytor som är målade ska torkas av. Detta gäller tak likväl som väggar. Dammsug och tvätta av snickerier och lister. Avsluta alltid din städning med golven. Spikar och gamla krokar till tavlor ska även avlägsnas från väggar. Gardinstänger kan sitta kvar ifall du avtalat detta med köparen. Dessa brukar vara uppskattat att de sitter kvar.

Tvättstuga

Tvättmaskin ska rengöras från gamla tvättmedelsrester och ludd. Dra fram maskinen och rengör bakom. Det finns ofta en massa ludd och damm bakom tvättmaskinen.
Torkskåp ska göras rent invändigt och bakom. Även i tvättstugan ska eventuella golvbrunnar och ventiler rengöras. I övrigt ska detta rum städas på samma sätt som andra rum.

Balkong, tomt och trädgård

På balkong och altan skall eventuell markis rullas ut och rengöras. På balkonger i en lägenhet kan en viss större mån av damm vara acceptabelt då detta är utomhus. Men det ska dock ändå vara rent och snyggt. Gränsen här är inte lätt att sätta. Men det är sällan någon får klagomål på balkongen.

Trädgården skall vara rensad ifrån saker som inte hör dit. Gammalt byggavfall och annat skrot ska vara undanröjt. Här finns inga direkta regler på hur en korrekt städning ska vara utförd. Men klipp gräs och buskar och låt det se prydligt ut. Sopa gångar och plocka bort gamla grenar och kvistar. Allt behöver inte bli perfekt, men lite ordning och reda får det vara i trädgården innan man lämnar över den.

Slutligen

Har du andra rum eller utrymmen som ska rengöras? Då gäller ovanstående regler likt de andra rummen. I princip ska varje detalj rengöras för att en flyttstädning ska räknas som korrekt utförd.


Omdömen

Global Städservice

Vad våra kunder säger

Per-Åge 2020-12-02

Servicefinder
Bäst pris av de som lämnade offert. Städningen såg okej ut, dock hade de som flyttade in en del anmärkningar som åtgärdades.

Josefin Palm 2021-02-15

Servicefinder
Trevligt bemötande, snabba svar, bra pris och snyggt utförd städning.

Pelle Hallman 2021-03-26

Servicefinder
Trevligt bemötande, bra pris, bra uppföljning. Man fick känslan av att "jag var viktig för dom". Rekommenderar gärna Globalstäd.

Ewa wendt 2021-04-06

Servicefinder
Jättefint städat et det brast lite i var att jag fick betala extra trots att jag hade skrivit ballong och förråd i beskrivningen. Städningen toppen

Ulf Blazek

Eniro
Använde detta företag för flyttstädning. Fungerade alldeles utmärkt, på tid, bra städat och blev nöjd med både pris och kvalitet!