Desinfektionsmedel & coronavirus

jan 1, 2021Blogg0 Kommentarer

På Global Städ skyddar vi dig från skadliga bakterier, virus, svampar, lukt och smittsamma sjukdomar. Vi har desinfektionsmedel som kan är effektiva mot coronavirus!

Just nu är det många som ställer frågor om desinfektionsmedel med anledning av coronaviruset. Här är Kemikalieinspektionens svar på några av de vanligaste frågorna.

HUR SMITTAR DET NYA CORONAVIRUSET?

Det nya coronaviruset (SARS-CoV-2) smittar i första hand som droppsmitta när en insjuknad person hostar, nyser, sjunger eller talar högt. Viruset kan också smitta via beröring av ytor där sekret från luftvägarna på en insjuknad person nyligen har hamnat. Coronavirus är dock uppbyggda så att de inte klarar sig en längre tid på ytor. 

Desinfektionsmedel och coronavirus

Det är tillåtet att använda ren etanol som verksamt ämne i den egna blandningen. Om du vill använda andra verksamma ämnen bör du vända dig till Kemikalieinspektionen för att fråga om användningen är tillåten. Tänk på att vanlig, kommersiell handsprit är avsedd att använda på huden och företaget som säljer produkten har ett ansvar för att den är säker att använda.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att i första hand and tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, i minst 20 sekunder. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Vår främsta rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens råd om att i första hand tvätta händerna ofta med tvål och vatten och att använda handsprit som ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.


Omdömen

Global Städservice

Vad våra kunder säger

Per-Åge 2020-12-02

Servicefinder
Bäst pris av de som lämnade offert. Städningen såg okej ut, dock hade de som flyttade in en del anmärkningar som åtgärdades.

Josefin Palm 2021-02-15

Servicefinder
Trevligt bemötande, snabba svar, bra pris och snyggt utförd städning.

Pelle Hallman 2021-03-26

Servicefinder
Trevligt bemötande, bra pris, bra uppföljning. Man fick känslan av att "jag var viktig för dom". Rekommenderar gärna Globalstäd.

Ewa wendt 2021-04-06

Servicefinder
Jättefint städat et det brast lite i var att jag fick betala extra trots att jag hade skrivit ballong och förråd i beskrivningen. Städningen toppen

Ulf Blazek

Eniro
Använde detta företag för flyttstädning. Fungerade alldeles utmärkt, på tid, bra städat och blev nöjd med både pris och kvalitet!